Over mij

Vormgeven, schilderen, assembleren en poëzie. Dat waren mijn meest geliefde kunstvormen tijdens mijn studie in Parijs. Na zes jaar hectiek in Parijs ben ik wedergekeerd naar de rust van het landelijke gebied in Nederland. Hier ben ik aan huis een atelier begonnen.

Hierbij richtte ik mij op beeldende vormen. Na geëxperimenteerd te hebben met vele materialen en kleuren, kwam ik erachter dat mijn voorkeur uitgaat naar simplistisch materiaalgebruik.

Deze website is toegewijd aan mijn grootste projecten, de ‘blikvangers’ voor de recreatieparken van Leisurelands. Deze opdracht werd mij toebedeeld vanwege mijn simplistische stijl van vormgeven. Het vraagstuk dat ter grondslag lag aan dit project is hoe het gezichtsveld van de mensen kan worden vastgepakt, zonder te irriteren.

Hiervoor, na lang denken, proberen en doen, kreeg ik een ingeving. Ik keek naar de dochter van mijn nichtje en zag dat zij verwonderd was door de schoonheid van onze wereld. Ik zou willen dat mensen zó naar mijn beelden zouden kijken.

Bij het kopje ‘Kunstwerken’, ziet u hiervan het resultaat. Het zijn uitvergrote objecten of leuke activiteiten die te maken hebben met het recreatiepark. Daarnaast is voor de kleur wit gekozen omdat dit goed opvalt in het groene en waterrijke decor van de recreatieparken.

Alhoewel je als kunstenaar nooit tevreden bent over je werken, krijg ik toch een warm gevoel van het idee dat vele mensen mijn kunstwerken kunnen bewonderen langs en op de recreatieparken.

Hartelijk dank voor uw belangstelling,

Frans Goldhagen